Ectopolis Magazin

Honlap készítés, webdesign, logó- és arculattervezés

Adatok

Weboldal neve
Ectopolis Magazin

Honlap témája
Kultúrmisszió a tartalmatlan tartalmak ellen, mert kell a hely a kultúrának.

Megrendelő
Kovács Krisztián

Átadva
2018. április

Felújítva
2021. május

Weboldal címe
www.ectopolis.hu

Címkék

A közös munka

Az Ectopolis 2018. tavaszán indult Krisztián egyszemélyes blogjaként, ennek megfelelően alakítottuk ki közösen annak szerkezetét és látványvilágát, ám a weblap célkitűzésének eléréséhez lépcsőnként építettünk fel az újabb és újabb elemeket, így többszöri át- és újragondolást igényelt. A Krisztiánnal való közös munka csak nyomokban emlékeztetett munkára, sokkal inkább kreatív szórakozásnak éltem meg. (Még a „száraz” programozási részt is.) Nem ragaszkodtunk a saját elképzeléseinkhez, hagytuk magunkat több ízben is rá- és lebeszélni bizonyos dolgokról, és folyamatosan új ötletekkel segítettük egymást. Az Ectopolis a mi „közös gyermekünk”.

A weboldal WordPress motort használ, ami elengedhetetlen az egyre bővülő tartalom könnyű feltöltéséhez, ám biztosítva a honlap zavartalan működését, mindössze csak 2 alap plugint, azaz bővítményt használtam, minden más funkciót saját magam programoztam, így a megrendelő egy teljesen testreszabott honlapot kapott kézhez. A munka talán legbonyolultabb részét az „egyszerűség” okozta, ugyanis úgy kellett egy letisztult, átlátható designt terveznem – az előre gyártott ingyenes vagy fizetős tucatsablonok mellőzésével -, hogy a weboldal már több mint 1000 publikált cikket tartalmaz.

A honlap 2 év alatt egy népszerű – 8500 Facebook-követőt számláló – online kulturális magazinná nőtte ki magát, amelyen immár külső szerzők is dolgoznak, és a több mint 1000 publikált cikk között friss híreket, kritikákat, interjúkat is olvashatunk a művészet minden területéről, illetve a magazin könyvkiadókkal együttműködve, izgalmas, teltházas előadásokat is szervez neves írókkal, színészekkel, pszichológusokkal.

A projekt legfőbb elemei

Honlapszerkesztési munkák

Arculati és nyomdai munkák

Galéria

Ectopolis Magazin weblap, 2021.

Ectopolis Magazin weblap, 2021.

Ectopolis Magazin weblap, 2018.

Ectopolis Magazin weblap, 2018.

Ectopolis Magazin logó, 2021.

Ectopolis Magazin logó, 2021.

Ectopolis Magazin névjegykártya, 2021.

Ectopolis Magazin névjegykártya, 2021.

Vélemény a munkámról

Évek óta dolgozom együtt a Scarab Design-nal, úgyhogy pontosan tudom, mi emeli ki a weblapszerkesztők tömegéből. Esetünkben a munka a szó szoros értelmében közösen zajlik, Zoli pontosan tudja és érzi, mi az, amire az átlag olvasói szemnek szüksége van, és a legapróbb ikonoktól kezdve az oldal strukturális megjelenéséig mindent képes az adott célközönség ízlésvilágára szabni, ráadásul mindezt gyorsan és hatékonyan. Az elrugaszkodottabb megrendelői kívánságoktól sem ódzkodik, nem az egyszerűségben keresi a megoldást, hanem a kérések valóban leghatékonyabb teljesítésében.

Kovács Krisztián
Az Ectopolis Magazin főszerkesztője