Weboldal készítés

A honlapkészítés és a webáruház munkafolyamatának főbb lépései

1. Személyes találkozó

A közös munka során sokat fogunk e-mailben és telefonon egyeztetni, de hiszem, hogy szükség van legalább egy személyes találkozóra, ahol egy kávé felett átbeszélhetjük a főbb terveidet, és hogy azt hogyan tudjuk a honlapodon megvalósítani. Nem mellesleg, jó, ha már mindjárt az elején kialakul köztünk egy kölcsönös bizalom, valamint egy olyan kapcsolat, ami elengedhetetlen a további együttműködéshez, és hogy ötleteinkkel, meglátásainkkal valami jót alkossunk!

2. Domain és tárhely kiválasztása, regisztrálása

Domainnév

Ki kell találnod egy még nem létező, jól megjegyezhető domainnevet, ami a honlapod címe lesz. A legkézenfekvőbb megoldás a céged, vállalkozásod neve, hisz úgy lehet majd a weblapodat legkönnyebben beazonosítani és megtalálni. A másik lehetőség, ha a tevékenységi köröddel kapcsolatos nevet keresel, de ebben az esetben jóval nehezebb lesz olyan nevet találnod, amit még mások nem foglaltak le korábban. Ha sikerült valami egyedi domainnevet választani, azt már csak regisztráltatni kell valamelyik szolgáltatónál.

Tárhely

Ezt követően választanod kell egy tárhelyet, ahová a honlapod tartalmát fogjuk felrakni. Rengeteg szolgáltató van a piacon, egy kis kereséssel rá lehet bukkanni egy olyan cégre, ami megbízhatónak tűnik, ahol a honlapod mindig elérhető és biztonságban lesz, és persze nem utolsósorban nem drága. (Több ingyenes tárhelyet is áruló cég létezik, de azokat több szempontból is érdemes kerülnöd!)

Mivel a tárhelyszolgáltatók túlnyomó többsége egyben domainregisztrátor is, így egy füst alatt könnyen el lehet intézni mindkettőt, az online regisztrációt követően legfeljebb egy nyomtatványt kell kitöltened, és pár munkanapon belül el is készül az érvényes domainneved és a tárhelyed is.

3. A honlap tartalmának átadása

Sajnálom, de az igazi közös munka első feladatai Rád várnak! Ugyan közvetlenül a domain és a tárhely elkészülte után létre tudom hozni az új weblapod alapszerkezetét, de ez csak arra lesz elég, hogy üres oldalakat láss. A munka érdemi részébe csak akkor tudok belekezdeni, ha már kézhez kaptam egy átfogó tervet és minden olyan elemet, amit a honlapodra szánsz, hisz csak ezek birtokában tudok egyedi, személyre szabott weblapot készíteni Neked.

Oldalak szerkezete

Elsőként meg kell határoznod, milyen oldalakra van szükséged ahhoz, hogy látogatóid figyelmét felkeltsd, és hogy pontos információkkal szolgálhass. A fő- és aloldalak átlátható struktúrája különösen fontos, hisz ezek képezik a menüt is, amely a látogatóidat fogja navigálni.

Szöveges tartalom

Média tartalom

Kapcsolatfelvétel

Az oldal további részei feltöltés alatt állnak!