Weboldal készítés

A honlapkészítés és a webáruház munkafolyamatának főbb lépései

1. A domainnév és a tárhely kiválasztása, regisztrálása

Domainnév

Először is, ki kell találnod egy még nem létező, egyedi, jól megjegyezhető domainnevet, ami a honlapod címe lesz. A legkézenfekvőbb megoldás a céged, vállalkozásod neve, hisz úgy lehet majd a weblapodat legkönnyebben beazonosítani és megtalálni. A másik lehetőség, ha a tevékenységi köröddel kapcsolatos nevet keresel, de ebben az esetben jóval nehezebb lesz olyan nevet találnod, amit még mások nem foglaltak le korábban.

Tárhely

Ezt követően választanod kell egy tárhelyet, ahová a honlapod tartalmát fogjuk felrakni. Rengeteg szolgáltató van a piacon, egy kis kereséssel rá lehet bukkanni egy olyan cégre, ami megbízhatónak tűnik, ahol a honlapod mindig elérhető és biztonságban lesz, és persze nem utolsósorban nem drága. (Több ingyenes tárhelyet is áruló cég létezik, de azokat több szempontból is érdemes kerülnöd!)

Mivel a tárhelyszolgáltatók túlnyomó többsége egyben domainregisztrátorok is, így egy füst alatt könnyen el lehet intézni mindkettőt, az online regisztrációt követően legfeljebb egy nyomtatványt kell kitöltened, és pár munkanapon belül el is készül az érvényes domainneved és a tárhelyed is.

Természetesen, ha tanácsra vagy az ügyintézésben segítségre van szükséged a domain és a tárhely kiválasztásában, szívesen állok a rendelkezésedre!

Az oldal további részei feltöltés alatt állnak!